Followers

Sunday, December 23, 2012

Wak Gelas 1st Giveaway: Secondhand Ipod




syarat-syarat :

1. Mestilah blogger warganegara Malaysia dan menetap beralamat di Malaysia 

2. Buat entry bertajuk "Wak Gelas 1st Giveaway: Secondhand Ipod" - dan biarkan entri sehingga tarikh tutup

3. Paste Banner Di atas dalam entry itu ye 

4. Mesti follow blog wak (wajib), dan masukkan dalam blogroll atau bloglist kawan2 (kalau ada - optional).

5. Copy URL Entry tersebut yang dah di buat diblog memasing dan paste di kotak Comment Entry Ga tersebut


Pemenang akan dipilih secara rawak. Hanya satu hadiah utama (Secondhand iPod touch 32GB, bukan iPhone5) dan 5 hadiah saguhati. 


Cepat join ! Tarikh tamat ialah pada
5 Jan 2013 (12.12 pm) 

Jom Cuba :D

Selamat berjaya kawan2

Limited Edition GiveAway by Dysha Sahhir


ASSALAMUALAIKUM
Doodle for guys hahaha :D
time p lepak kedai mamak amacam :D

Grab this give away

Klik Banner untuk join. Simple + owh some....

Tarikh Tamat : 31/12/2012

huhu arini rasa pening skit.. + loya... da 3 hari dah ni... ada apa2 komen?
nak join bisnes moda RM15.00 email saya zainulabiddin87@gmail.com / 0133937356



Saturday, December 22, 2012

Peluang perniagaan Hanya RM15 seumur hidup

Assalamualaikum.... 

Peluang perniagaan dengan modal pendaftaran RM15 seumur hidup..

Mari kita tengok kenapa kita memilih berniaga dan berfesyen bersama Sophie Paris Malaysia..


___________________________

PENGUMUMAN BUAT AHLI



Hubungi 013-3937356 / email : zainulabiddin87@gmail.com untuk maklumat lanjut...

TERIMA KASIH...

Tuesday, December 11, 2012

Borang Order Sophie Paris

Assalamualaikum...

Disini ada order form untuk beli barang sophie paris bagi yang telah menjadi member.
sesiapa yang telah kehabisan 'member purchase order form' boleh lah click pada image dibawah.. dan trus download form tersebut..

harap info ini dapat membantu anda semua untuk terus berjaya dalam perniagaan sophie paris :D

borang ini boleh di photostate atau di print..jika yg original habis boleh trus print yang ini dan photostate byak2 ...heee

bagi sesiapa yang berminat untuk menjadi ahli sophie paris bolehlah hubungi saya 013-3937356 (zainul) atau email zainulabiddin87@gmail.com...

pendaftaran ahli : RM15.00 seumur hidup..

click image dibawah untuk download form..

Thursday, December 6, 2012

sophie paris katalog 8 bag algrenon

Sophie Paris Katalog 8


antara item yang saya lihat terbaik adalah bag Algrenon ni.
Klik sini untuk lihat produk untuk katalog 8>>> sophieparismalaysia




Klik gambar untuk info selanjutnya....


pelancaran katalog 8 akan diadakan pada 14hb disember 2012 (malam)
sesiapa yang berminat untuk menyertai bolehlah menghubungi saya melalui :

Phone : 0133937356 / email: zainulabiddin87@gmail.com

bagi sesiapa yang masih belum menjadi ahli dan ingin menyertai pelancaran katalog 8 boleh menghubungi melalui talian seperti diatas..

Pendaftaran : RM15 seumur hidup
Kelebihan    : 20% diskaun, personal Bonus, manager bonus dan lain2.

anda boleh lawati facebook kami. hanya perlu type 'sophieparisputra' di ruangan search di FB..

Ambil peluang ini :D

Selamat berjaya.. kita jumpa di HQ sophie paris malaysia di Petaling Jaya InsyaAllah..



Tuesday, November 20, 2012

Spesifikasi Minimum Calon Isteri Idaman Lelaki

Assalamualaikum..

Sila Klik Image untuk ke blog panduan Islam.

  1. Solat Fardhu cukup 5 waktu bila tidak uzur.
  2. Istiqamah dalam membaca Al-Quran sekurang-kurangnya satu muka surat sehari. (boleh tenangkan wanita yang emosi dan kuat berleter)
  3. Menutup Aurat. Sekurang-kurangnya perlahan-lahan ke arah menutup aurat dengan sempurna.
  4. Si dia mungkin tidak belajar tinggi hingga ke Maste, Phd. Tapi dia cintakan Ilmu.
  5. Lemah lembut dan sopan. Garang pada tempatnya. Tegas pada tempatnya. 
  6. Tak perlu sangat pandai. Matang lebih perlu supaya dapat buat pertimbangan dengan baik.Tidak menunjuk2 meninggi diri depan suami. Lelaki Tercabar dengan sikap demikian.
  7. Boleh masak. Perlu ada walau hanya pandai masak air atau telur mata kerbau. 
  8. Muka Natura. Make up tu boleh tapi sebenarnya kurang diminati.
  9. Tentang pakaian. Tak kisah fesyen apa. Tapi kalau pakai jubar atau baju kurung lebih diminati.
  10. Wajah. Wajah xperlu sangat cantik. Cantik budi pekerti itu lagi perlu. Sekurang-kurangnya mulut tidak laser, tidak mengata orang sesuka hati. Kawin untuk mencari ketenangan bukan untuk serabutkan keadaan.
  11. Wanita materialistik dan cinta wang dibenci lelaki.
  12. Suka budak-budak. Terserlah ciri keibuan contoh nak dukunglah nak letak atas ribalah.
  13. Pandai bacan Al-Quran. Sekurang2 nya boleh mengajar anak Alif-Ba-Ta atau surah2 lazim kepada anak2. Ibu adalah guru pertama. Ayah boleh mengajar tp ayah mesti garang...
  14. Boleh hidup susah. dapat membiasakan diri hidup susah bersama suami. Tanpa merungut2.
  15. Tidak suka bercakap benda yang tidak baik tentang lelaki dia. 
  16. Suka bagi semangat dengan senyuman pun cukup dah. xperlu hadiah2.
  17. Boleh berkongsi masalah, sekurang kurangnya jadi pendengar yang baik pun bagus dah.
  18. Sikap malas mmg ada, tp tidak segan untuk salam dan cium tangan minta maaf.
  19. Hormat org tua. Sekurang2nya mencuba untuk ambil hati.
  20. Boleh ingatkan suami supaya jaga solat, Ingatkan anak-anak jaga solat. Klu suami ada kekurangan tolong cover dan sebaliknya. bantu suami jaga keluarga supaya dapat masuk syurga satu family.
  21. Sedia maafkan ketika suami buat salah.
  22. Kadang-kadang bangun malam, doakan kebagiaan dan sebagainya.
  23. Ada disisi suami ketika suami sakit,stress dan letih. Leh picit2 kepala.
  24. Malu. Antara ciri penting. Peramah dengan kawan2 perempuan, jaga perbatasan dengan kawan2 lelaki. cegah sentuhan yang bukan muhrim contoh seperti salam.
  25. Setuju kawin.
Kredit artikel dari Syabab Musafir Kasih

Wednesday, October 31, 2012

Utusan Malaysia : Gaya sophie paris



info daripada utusan Malaysia > Gaya Sophie Paris

Gaya Sophie Paris


Fara Fauzana Mohd Fadzil dan Antoine Durieux (kiri) ketika melancarkan katalog ke-7 Sophie Paris di Kuala Lumpur, baru-baru ini.
membeli-belah menerusi katalog bukan sesuatu yang baru malah menjadi kegemaran di kalangan sebilangan wanita biarpun terdapat kelebihan dan kelemahan terhadap kaedah pemasaran ini.
Pembeli mungkin tidak dapat melihat atau membelek secara nyata produk yang dijual, tetapi pada masa sama mereka juga dapat menjimatkan masa dan tenaga tidak perlu bersesajk di jalan semata-mata untuk keluar membeli sebuah beg tangan.
Strategi pemasaran ini juga membantu mewujudkan 'ahli perniagaan' melalui wakil-wakil penjual sebagaimana yang diamalkan oleh jenama beg terkenal, Sophie Paris yang mendekati para peminatnya melalui katalog .
Hasilnya, walaupun jenama tersebut tidak sampai 10 bulan berada di Malaysia namun keahliannya telah mencecah ke angka 36,000.
"Sejak dilancarkan iaitu pada Januari lalu koleksi yang diperkenalkan hanyalah beg tangan dan dompet.
"Tapi kini peminat jenama kami boleh bergaya dari hujung rambut ke hujung kaki dengan koleksi dari Sophie Paris," ujar Antoine Durieux, Pengarah Urusan Sophie Paris Malaysia pada majlis pelancaran katalog ke-7 di Kuala Lumpur, baru-baru ini.
Pelancaran disempurnakan oleh penyampai radio dan pengacara terkenal, Fara Fauzana Mohd Fadzil yang wajahnya turut menghiasi katalog ke-7 Sophie Paris.
Durieux berkata, pemilihan Fara Fauzana dibuat kerana kecantikan serta minat selebriti tersebut terhadap dunia fesyen.
"Fara Fauzana bukan saja dipilih menjadi editor jemputan, malah beliau juga menggayakan beberapa pilihan fesyen yang dipaparkan dalam katalog tersebut.
"Bukan itu saja beliau juga merupakan selebriti pertama Malaysia dipilih menghiasi katalog ke-7 kami," katanya.
Sementara itu Fara yang berbesar hati menerima pelawaan jenama inspirasi kota Paris itu menyifatkan koleksi pakaian dari Sophie Paris memang menarik hatinya.
Bagi Fara, koleksi pakaian yang digayakan bukan sahaja sesuai untuk mereka yang ingin bergaya malah bagi mereka yang memakai tudung juga boleh memakainya.
Terbaharu jenama ini turut memperkenalkan koleksi kasut yang memberi pelbagai lagi pilihan buat pencinta jenama ini.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Feminin/20121031/fe_03/Gaya-Sophie-Paris#ixzz2AqGIVynr
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Tuesday, October 30, 2012

Business Card RM37 : 200pcs



Salam Sejahtera.

Penempahan business card / name card melalui 


Quantity: 200 pcs
Print Side: 2 sides
Print Color: Full Colour (CMYK) or other
Paper Material: 260gsm Art Card
Finishing: None

Non member : RM37.00 free delivery!!
SPP member : RM32.00 free delivery!!








Kepada sesiapa yang berminat untuk membuat penempahan boleh lah email design anda atau anda ingin sayadesignkan card anda :D

jika ada penempahan atau pertanyaan bolehlah menghubungi saya di : 

Phone:013-3937356(zainul)24Hour
Email:zainulabiddin87@gmail.com



Terima kasih kerana sudi melawat page saya...

Saturday, October 27, 2012

Jom tengok Kasu,bag dan jam sophie paris katalog vol.7


Must have, List from catalogue vol.7 (farah fauzana)

Sophie Paris member will get 20% discount for all item :D
how to be a member Click here >>> registration

Contact us for more information >>>> Our contact


Watch Gene 'with compass' (RM100.00) / Wallet Celton 'leather' (RM65.00)

Bag Frankie (RM75.00)


Shoes Hasna 'black, cream, blue' (RM60.00)


Watch Couple Maldera (RM125.00)


Beg Montpeller (RM120.00)


 Watc Shaune (RM115.00)


Watch Garmier (RM105.00)

Kepada sesiapa yang ingin menyertai kami...

Pendaftaran Ahli RM15.00 seumur hidup dan nikmati 20% diskaun dan pelbagai bonus lagi :D

jika ada sebarang pertanyaan boleh hubungi : 

Phone:013-3937356(zainul)24Hour

Email:zainulabiddin87@gmail.com





Post by Admin Putrajaya,

Saturday, October 20, 2012

SPECIAL GIVEAWAY by therosputih

SPECIAL GIVEAWAY

 by 

therosputih


Hello kawan-kawan,, Jom sertai segmen therosputih :P
KliK Sini Untuk syarat2 penyertaan :D

saya tag : kak idashinge, dll.
antara hadiah yang ditawarkan adalah

crocheted elmo untuk Pengomen Terbanyak
crocheted cookie monster untuk Entry Paling Kreatip

atau
atau
crocheted phone casing untuk 3 Pemenang Cabutan Bertuah
*boleh request warna, corak dan saiz (bergantung kepada saiz telefon)

hadiah adalah handmade by jualbelicrocheted

peringatan manja : hadiah mungkin akan berubah, bergantung kepada keadaan dan penyertaan

SPECIAL GIVEAWAY bemula sekarang sehingga 11.59pm 21.11.12




notakaki : cepat2,,, mari join,, menarik :D

Wednesday, October 17, 2012

"Segmen : SophieParisPutra Giveaway To you (GA2u)"

Segmen SophieParisPutra Giveaway To you (GA2u)
ASSALAMUALAIKUM...
dan Selamat Sejahtera.

nak join segmen nie..
menang..dapat la hadiah GA nie.
Sesiapa yang nak join tu, silakan klik banner di atas.
saya nak tag !! :                                   MizzTina
Syazain
Amyliana
Ainaa Roseberry
ImaHotmail

Tarikh tutup tamat tepat jam 11:59 malam pada 30 oktober 2012.


*Terima kasih kerana sudi membaca blog saya*

Saturday, October 13, 2012

Almari Baju RM320 setelah beberapa tahun tanpa almari.

Assalamualaikum dan salam sejahtera :D

huwaa,,slama ni baju men longgok je :P heee
ni dah beli almari seronok skit,,kemas lah skit nampak bilik :P

jom tngok gambar jom
-
-
-
-
suma bli dekat bangi..kedai perabut yang bederet tu ...-
-
-
-
-


 penyangkut apa ntah nama ni -.- RM90


 almari untuk tetamu 1 RM320


 lori yang bawa perabut,,time nak maghrib baru sampai...


RM320
 1 almari saya dan 1 almari adik....rak kecil cermin tu saya punya jugak nak letak barang2 bisnes contohnya sophie paris. jom tngok apa ada dengan sophie paris click sini >>> sophieparisputra



yang blakang tu sliding tolak ke kanan, yang depan tolak ke kiri..so nampak la cemana patern 2 2 almari ni...tp gambar x jelas zzz... RM320


sliding door tolak ke kiri RM320

sliding door tolak ke kanan. RM320


yeah ni rak saya.. dah isi pun barang2 sophie paris. harga RM130
owh lupa, jangan lupa Like page http://www.facebook.com/sophieparisputra kalau nak follow up aktiviti team saya dalam menjalankan bisnes independet distributor. boleh tngok komen2 yang telah join :

1. http://lovelyberryintheblog.blogspot.com/2012/10/sophie-paris.html\ (puan. norida)
2. http://sayangucuk.blogspot.com/2012/10/sophie-paris.html (puan raizura)
3. http://onlyloveyoubaby.blogspot.com/2012/10/special-gift-from-sophie-paris.html (cik shuriana)
4. http://institusiomar.blogspot.com/2012/10/catalog-vol7-farah-fauzana-in-sophie.html (zainul)

terima kasih kerana sudi melawat blog ini.. tinggalkan jejak anda dan follow :D
saya akan follow anda kembali InsyaAllah...

yang benar,
zainul.

Wednesday, October 10, 2012

Pelancaran dan perasmian butik dan juga katalog vol. 7 bersama Farah Fauzana


Assalamualaikum

Pemberitahuan awal mengenai aktiviti iaitu penyertaan ke perasmian butik di bangi dan pelancaran katalog vol.7 bersama Farah Fauzana.

Diharap siapa yang berminat boleh memberikan nama, sebarang perubahan tarikh dan waktu akan diberitahu kemudian..

kepada team sophieparisputra insyaAllah kita akan terus mengambil gambar bersama2 dan kepada yang ingin mendaftar bolehlah pm kami atau hubungi kami secara terus.

Info :
Tarikh : 19.10.2012
Masa  : Malam selepas maghrib InsyaAllah
Lokasi :No.1001,Maju Junction  Mall ,
1001 Jalan Sultan Ismail,
50250 Kuala Lumpur 
Penyertaan : RM15 untuk penempahan tempat

sila click link Sophie Paris Putra 'Independent Distributor' untuk sebarang pertanyaan dan maklumbalas.

terima kasih,

Monday, October 8, 2012

Diskaun 75% untuk produk sophie paris (mai singgah)


Promo Super Saver up to 75% discount

Sophie Paris Promo
Super Saver
Up to 75% discount

click image to view promo catalogue
click image to view promo catalogue

Ayuh kawan-kawan kita ke butik sophie paris yang berdekatan. Promo Super Saver 75% discount akan bermula mulai 10hb-17hb october 2012.

Hubungi saya untuk mendaftar dan nikmati diskaun dan bermacam bonus :D
phone : 013 3937356
email  : zainulabiddin87@gmail.com 

Farah Fauzana In sophie paris :D

Assalamualaikum kawan-kawan


Katalog baru bakal keluar iaitu vol.7
jom ke link http://sophieparisputra.blogspot.com/ untuk maklumat lebih lanjut.

Photo: Awak yang tengah tngok post ni, Mai singgah sebentar..Salam kawan2. Jom jeling-jeling dekat katalog baru sophie paris yang bakal keluar nanti :Dhttp://www.youblisher.com/p/445775-catalog-7Pendaftaran RM15 seumur hidup.Tambahkan pendapatan anda melalui sophie paris InsyaAllah..Admin Putrajaya,


Sponsor by sophieparisputra.blogspot.com

Saturday, October 6, 2012

Senarai nama yang layak untuk free gift


Assalamualaikum,

Buat ahli sophie paris yang berdaftar melalui sophieparisputra, pada siapa yang layak mendapat free gift dari sophie paris, sila lah tebus free gift tersebut di butik.

disini antara senarai nama yang layak mendapat free gift  yang saya telah di tebus oleh saya pada hari sabtu lepas. sila hubungi sy sms/call/email atau pun balas diruangan comment di blog ini. 


click link ini untuk semak nama anda tersenarai atau tidak.




Gambar dibawah adalah antara free gift bagi yang layak.
Photo: Asslamualaikum...
Dibawah adalah info tentang free gift yang telah saya ambil di butik sophie paris PJ tengah hari td. Sila reply diruang comment untuk claim free gift  terima kasih :D

Senarai nama yang mendapat free gift yang ada pada saya 'Zainul' untuk bulan september :

1. En Muhammad Hanis                  : Lunch Box + Femme watch
2. Puan Azizan bt Siron                   : Lunch Box + Femme watch
3. Cik Nurhidayah bt Mohd Yusoff     : Lunch Box + Femme watch
4. En Ahmad Faizal b Zainuddin       : Lunch Box + Femme watch
5. En Mohd Zikri bin Mohd Zaki        : Femme watch sahaja
6.  Cik Nor Salihin Bte Abdullah        : Femme watch sajaha
7. En. Ag Mohd Khairun Bu Ag Omar : Lunch Box + Femme watch
8. Puan Hanumsara Bt Hamid           : Femme Watch Sahaja
9. Cik Shuriana Binti Khamisan         : Femme watch Sahaja

harap semua dapat beri kerjasama dalam proses claim free gift ini.
boleh lah sms/call dan email.

Tahniah semua :D

ni ada sampel gambar..

Admin Putrajaya,
*Siapa yang berminat bolehlah menghubungi saya untuk melakukan pendaftaran :D
-RM15.00 pendaftaran seumur hidup (akan menerima starter kit atau rujuk disini untuk melihat apa itu starter kit http://www.facebook.com/photo.php?fbid=449938088382074&set=a.442798499096033.113684.437735959602287&type=1&theater)







Wednesday, October 3, 2012

Jom Join Team and run business.. Only Rm15.00 registration


so ni page facebook kami, semua aktiviti dan berita mengenai ahli dan mengenai produk sophie paris akan di bincangkan disini :D

Monday, October 1, 2012

Product yang murah dan berkualiti :D


Assalamualaiklum dan salam sejahtera ^_^


Intro : produk-produk yang telah di beli dan dijadikan stok perniagaan (direct selling) oleh Zainul.

Sponsor for sophieparisputra. (Zainul Abiddin)

.......................................................................................................................



Produk-produk sophie paris

gambar diatas mempamerkan produk-produk yang ada didalam catalog vol.6 sophie paris.

.............................................................................................................


1. Strawberry Milk Body Butter

                                   
                                 Nama item : Strawberry Milk Body Butter
                                 Fungsi       : Moisturizing
                                 Kelebihan   : With Milk Extract
                                 Komen      : Wangi (bau strawberry), Tahan lama dan tidak berminyak.
                                 Harga        : RM 12.50
................................................................................................................


2. Copacabana Body Butter


                                 Nama item : Copacabana Body Butter
                                 Fungsi       : Whitening
                                 Kelebihan   : With Licorice Extract
                                 Komen      : Wangian (olive oil), Tahan lama dan tidak berminyak.
                                 Harga        : RM 25.00
................................................................................................................



3. Manicure Full Set (New Product)

                                    
                                 Nama item : Manicure Full Set
                                 Fungsi       : Pembersihan kuku
                                 Kelebihan   : 7 Set penuh di dalam satu bekas (Lovely Pink Pouch)
                                 Komen      : Mudah dibawa , pembungkusan yang menarik dan selamat.
                                 Harga        : RM 15.00
................................................................................................................


 3. Eye Brow Set

                                 Nama item : Eye Brow Set
                                 Fungsi       : Memperkemaskan dan mempercantikkan bulu mata
                                 Kelebihan   : didalam bekas mini.
                                 Komen      : Senang di bawa diwaktu anda sibuk.
                                 Harga        : RM 12.50
................................................................................................................


Sila ambil perhatian. harga yang tertera untuk setiap gambar adalah harga katalog, pada sesiapa yang ingin mendapat 20% diskaun, Sila lah menjadi ahli dengan pendaftaran hanya RM15.00 seumur hidup dan anda akan terus menerima starter kit. Anda boleh menghubingi saya di link http://www.sophieparisputra.blogspot.com/p/contact-us.html
atau like page facebook kami http://www.facebook.com/sophieparisputra untuk mengikuti aktivit2 kami.

Jika anda berdekatan dengan butik sophie paris anda boleh lah membeli starter kit bernilai RM15.00.
Ikuti langkah ini..

1. beli starter kit di kaunter.
2. isi borangpendaftaran yang terdapat di dalam beg starter kit.

Jika ada apa2 pertanyaan bolehlah hubungi saya 013-3937356 (zainul)
atau email zainulabiddin87@gmail.com

Terima kasih di atas sokongan dan minat anda dari kami warga sophieparisputra.

'My Fassion My Business'

Wednesday, September 26, 2012

Menangi Galaxy Note 10.1 :D


Assalamualaikum dan salam sejahtera :D

Kami telah diamanahkan tunk menyebarkan contest anjuran upline iaitu pemenangnya bakal membawa pulang GALAXY Note 10.1 

Bagi yang masih belum menjadi ahli bolehlah menghubungi kami secara email ataupun telefon seperti mana ada di link 'Contact Us'. pendaftaran hanya RM15.00 dan anda akan layak untuk menyertai peraduan ini ^_^

Bagi team sophieparisputra kami mengalu alukan anda semua untuk menyertai contest ini.
syarat-syarat peraduan adalah seperti berikut :

1. Ahli sophie paris yang berdaftar
2. Menaja 20 ahli baru direct anda dalam tempoh 2 bulan.
3. Membuat pembelian persendirian sebanyak RM 150.00 dan keatas sebulan

TEMPOH PERADUAN 
26 SEPTEMBER 2012 - 26 NOVEMBER 2012 (iaitu 2 bulan)



*kepada semua upline, sila main peranan untuk memastikan siapa ahli yang layak dan memenuhi syarat peraduan dan mesti memaklumkan kepada En. Megat Nizam 013-3863748.

*ID & nama pemenang akan di umumkan

Terima kasih di atas kerjasama anda semua :D

untuk penerangan selanjutnya sila lawati facebook : http://www.facebook.com/sophieparisputra
                                                         blog        : http://sophieparisputra.blogspot.com/